Κόστος και περιγραφή βασικών υπηρεσιών

κτήριο ιατρείου

ή καλέστε στο 6972 074622 | Δωρεάν πάρκινγκ

Η αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών είναι συχνά μία αγχωτική και χρονοβόρα διαδικασία στο τέλος της οποίας πολλά ερωτήματα μπορεί να παραμένουν αναπάντητα. Για την διευκόλυνση του κάθε ενδιαφερόμενου, στην παρακάτω ενότητα θα βρείτε το κόστος και μία βασική περιγραφή των πιο συχνών εξετάσεων που προσφέρονται στο ιατρείο (σημ.: η παρακάτω λίστα δεν αφορά σε επείγοντα περιστατικά όπου το κόστος καθορίζεται κατά περίπτωση). Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ για το ιατρείο της Αγίας Παρασκευής (δείτε λεπτομέρειες εδώ) και δεν υπάρχει καμμία ανάγκη για παραπεμπτικά ΕΟΠΥΥ. Για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με το ιατρείο, την φιλοσοφία, και τις υπηρεσίες μας, θα είναι χαρά μας να περιηγηθείτε εκτεταμένα στο site του ιατρείου, το οποίο έχει εμπλουτιστεί με πλήθος πρωτότυπου υλικού και άρθρων μετά από αφιέρωση πολύ χρόνου και προσοχής. Για οποιοδήποτε ερώτημα ή ασάφεια, επικοινωνήστε μαζί μας.

[Σημείωση: Είναι κατανοητό ότι η ανάρτηση του κόστους μπορεί να προκαλέσει μία αμήχανη και σκεπτική στάση σε κάποιους. Όμως, η επιλογή της μη ανάρτησης θα βοηθούσε μόνο στο να συντηρηθεί μία πρακτική που θέλει την επίσκεψη σε ένα ιατρείο να μοιάζει με ραντεβού στα τυφλά. Προφανώς αυτή η πρακτική είναι παρωχημένη και ασύμβατη με την εποχή της εύκολης πρόσβασης στην πληροφορία στην οποία έχουμε την τύχη να ζούμε. Δεδομένων αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρακάτω τιμές είναι ενδεικτικές και ότι οι προσωπικές συνθήκες και περιορισμοί του καθενός πάντα λαμβάνονται υπ’ όψιν με ιδιαίτερη κατανόηση.]

1. Ιατρική βεβαίωση / Κάρτα υγείας αθλητή (Προαθλητικός έλεγχος) | 20

Πρόκειται για μία εξέταση που συχνά ζητείται με αφορμή την εγγραφή στο σχολείο, το γυμναστήριο, το κολυμβητήριο, ή την συμμετοχή σε κάποιο αθλητικό σωματείο ή σε κάποιον αθλητικό αγώνα (π.χ. μαραθώνειο). Περιλαμβάνει  κατ’ ελάχιστο (αλλά συνήθως αυτό είναι και αρκετό) λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Δεν απαιτείται κάποια άλλη εξέταση εκτός κι αν από τα προηγούμενα προκύψουν συγκεκριμένες ενδείξεις για περαιτέρω έλεγχο (π.χ. triplex καρδιάς, δοκιμασία κοπώσεως ή κάτι άλλο ανάλογα με την περίπτωση). Για ενημέρωση, σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση (8/8/2018, βλ. εδώ το πρωτότυπο κείμενο με τις προβλέψεις) ο προαθλητικός ιατρικός έλεγχος από Καρδιολόγο κάθε αθλούμενου/μέλους σωματείου που λειτουργεί υπό την αιγίδα κάποιας εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας είναι υποχρεωτικός και ετήσιος.

2. Triplex Καρδιάς | 40| (περιλαμβάνει triplex ανιούσης αορτής και αορτικού τόξου)

Ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Τσαρπαλής είναι εξειδικευμένος στα triplex καρδιάς (υπερήχους καρδιάς) στο Hammersmith Hospital. Το triplex καρδιάς δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Χρησιμοποιείται υπερηχογράφος τελευταίας τεχνολογίας για ακόμη πιο αξιόπιστη μελέτη. Την έκθεση του triplex καρδιάς την λαμβάνετε άμεσα, τόσο εγγράφως όσο και ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το triplex καρδιάς διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα του ιατρείου, εδώ. Τέλος, για ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν, υπάρχει η δυνατότητα για διενέργεια τρίπλεξ καρδιάς κατ’ οίκον (βλ. παρακάτω την αντίστοιχη ενότητα).

3. Triplex καρδιάς κατ’ οίκον | Από 90

Για ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν προσφέρεται η δυνατότητα για διενέργεια υπερήχου καρδιάς (τρίπλεξ καρδιάς) στο σπίτι. Η εξέταση γίνεται με φορητό υπερηχογράφο τελευταίας γενιάς και τα αποτελέσματα είναι άμεσα διαθέσιμα. Ο φορητός υπερηχογράφος δίνει την δυνατότητα πλήρους και λεπτομερούς εξέτασης χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα από την εξέταση στο ιατρείο. Η όλη εξέταση καταγράφεται και αρχειοθετείται ψηφιακά. Ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Τσαρπαλής είναι εξειδικευμένος στα triplex καρδιάς (υπερήχους καρδιάς) στο Hammersmith Hospital. Το κόστος εξαρτάται από την απόσταση της περιοχής από το ιατρείο, από την ευελιξία που υπάρχει στον προγραμματισμό της εξέτασης (επείγουσα έναντι προγραμματισμένης εξέτασης), και από το αν το τρίπλεξ ζητείται ως μεμονωμένη εξέταση ή αν πρέπει να συνδυαστεί και με κάποια άλλη εξέταση (κλινική εξέταση, καρδιογράφημα, κ.ά.).

4. Holter ρυθμού (Holter καρδιάς) | 40 | Δυνατότητα και για κατ’ οίκον τοποθέτηση

Το Holter ρυθμού αποτελεί την εξέταση εκλογής για μελέτη κολπικής μαρμαρυγής, ταχυκαρδιών/βραδυκαρδιών, αρρυθμιών, κ.ά. Το Holter ρυθμού που χρησιμοποιείται είναι από τα μικρότερα και πιο εύχρηστα που κυκλοφορούν, επιτρέποντας έτσι στον εξεταζόμενο να ακολουθήσει το φυσιολογικό πρόγραμμα της ημέρας του. Καλό είναι να φορά κανείς άνετα και σχετικά φαρδιά ρούχα για την περίοδο που θα φέρει το Holter ρυθμού. Χρησιμοποιείται Holter ρυθμού τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει καταγραφή με λιγότερα παράσιτα για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Το Holter ρυθμού μπορεί να τοποθετηθεί και κατ’ οίκον σε ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν (το κόστος εξαρτάται από την απόσταση της περιοχής). Η έκθεση παραδίδεται τόσο εγγράφως όσο και ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Holter ρυθμού διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα του ιατρείου, εδώ.

5. Πλήρης καρδιολογικός έλεγχος | 50

Πλήρης προληπτικός/ετήσιος Καρδιολογικός έλεγχος: Περιλαμβάνει Triplex καρδιάς, ηλεκτροκαρδιογράφημα, κλινική εξέταση, συνταγογράφηση ηλεκτρονική μέσω συστήματος ΕΟΠΥΥ για αιματολογικές εξέτασεις (ενδεικτικά χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, λοιπά λιπίδια, σάκχαρο, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, κ.ά. αναλόγως και του συγκεκριμένου προφίλ κινδύνου του κάθε ατόμου), και δοκιμασία κοπώσεως (παραπομπή μέσω ΕΟΠΥΥ) εάν κριθεί απαραίτητο/χρήσιμο.

Ο Καρδιολόγος Κωστής Τσαρπαλής έχει μετεκπαιδευθεί στους υπερήχους και triplex καρδιάς (MSc Hammersmith Hospital, Imperial College, και εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές υπερήχων με σχετική άδεια από το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν εξετάσεων)  και έχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Πτυχίο (MSc, PhD: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών) στο πεδίο της Προληπτικής Καρδιολογίας (δυσλιπιδαιμίες, οικογενής υπερχοληστερολαιμία, μεταβολικό σύνδρομο, σύνδρομο αντίστασης στην ινσουλίνη, προδιαβήτης) και στην ανάλυση και αξιολόγηση του εξατομικευμένου Καρδιαγγειακού κινδύνου (χρήση μοντέλων κινδύνου προσαρμοσμένων στον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά σε αυτόν της Αττικής).

6. Holter πιέσεως | 40 | Δυνατότητα και για κατ’ οίκον τοποθέτηση

Το Holter πίεσης αποτελεί την εξέταση εκλογής για την αρχική διάγνωση της αρτηριακής υπέρτασης καθώς και για την παρακολούθηση της ανταπόκρισης στην αγωγή ή της ανάγκης τροποποίησής της. Το Holter πίεσης που χρησιμοποιείται είναι από τα μικρότερα και πιο εύχρηστα που κυκλοφορούν, επιτρέποντας έτσι στον εξεταζόμενο να ακολουθήσει το φυσιολογικό πρόγραμμα της ημέρας του. Καλό είναι να φορά κανείς άνετα και σχετικά φαρδιά ρούχα για την περίοδο που θα φέρει το Holter πίεσης. Χρησιμοποιείται Holter πίεσης τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει αξιόπιστη καταγραφή. Το Holter πίεσης μπορεί να τοποθετηθεί και κατ’ οίκον σε ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν (το κόστος εξαρτάται από την απόσταση της περιοχής). Η έκθεση παραδίδεται τόσο εγγράφως όσο και ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Holter πίεσης διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα του ιατρείου, εδώ.

ή καλέστε στο 6972 074622 | Δωρεάν πάρκινγκ

© Kostis Tsarpalis