Κόστος και περιγραφή βασικών υπηρεσιών

κτήριο ιατρείου

 

ή καλέστε στο 215 565 2519 | Δωρεάν πάρκινγκ

(Σημ.: Τελευταία ενημέρωση της σελίδας στις 22/08/2022)

Η αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών είναι συχνά μία αγχωτική και χρονοβόρα διαδικασία στο τέλος της οποίας πολλά ερωτήματα μπορεί να παραμένουν αναπάντητα. Για την διευκόλυνση του κάθε ενδιαφερόμενου, στην παρακάτω ενότητα θα βρείτε το κόστος και μία βασική περιγραφή των πιο συχνών εξετάσεων που προσφέρονται στο ιατρείο (σημ.: η παρακάτω λίστα είναι ενδεικτική καθώς κάθε εξέταση ασθενούς έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και επίσης δεν αφορά σε επείγοντα περιστατικά). Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ (δείτε λεπτομέρειες εδώ). Για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικές με το ιατρείο, την φιλοσοφία, και τις υπηρεσίες μας, θα είναι χαρά μας να περιηγηθείτε εκτεταμένα στο site του ιατρείου, το οποίο έχει εμπλουτιστεί με πλήθος πρωτότυπου υλικού και άρθρων μετά από αφιέρωση πολύ χρόνου και προσοχής.

Επιπλέον, μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η ανάγνωση αξιολογήσεων του ιατρείου από πλειάδα ασθενών που έχουν μπει στον κόπο να μοιραστούν την εμπειρία τους δημοσίως. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε την σελίδα του ιατρείου στο doctoranytime (με περισσότερες από 700 αξιολογήσεις είναι 1ο μεταξύ περίπου 250 καρδιολογικών ιατρείων πανελλαδικά), στο facebook, και στην google. Για οποιοδήποτε ερώτημα ή ασάφεια, επικοινωνήστε μαζί μας.

[Σημείωση: Είναι κατανοητό ότι η ανάρτηση του κόστους μπορεί να προκαλέσει μία αμήχανη και σκεπτική στάση σε κάποιους. Όμως, η επιλογή της μη ανάρτησης θα βοηθούσε μόνο στο να συντηρηθεί μία πρακτική που θέλει την επίσκεψη σε ένα ιατρείο να μοιάζει με ραντεβού στα τυφλά. Προφανώς αυτή η πρακτική είναι παρωχημένη και ασύμβατη με την εποχή της εύκολης πρόσβασης στην πληροφορία στην οποία έχουμε την τύχη να ζούμε. Δεδομένων αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρακάτω τιμές είναι ενδεικτικές (καθώς η φύση του προβλήματος του κάθε ατόμου αλλά και οι εξετάσεις και εν τέλει ο χρόνος που θα απαιτηθεί για την αξιολόγηση δεν είναι εύκολο να τυποποιηθούν), καθώς και ότι οι προσωπικές συνθήκες και περιορισμοί του καθενός πάντα λαμβάνονται υπ’ όψιν με ιδιαίτερη κατανόηση.]

Συνοπτική λίστα των πιο συχνών υπηρεσιών για τις οποίες κάποιος μπορεί να χρειαστεί να έρθει στο ιατρείο (για πιο αναλυτικά διαβάστε παρακάτω)

  • Κλινική εξέταση (και κατ’ οίκον)

  • Triplex καρδιάς (και κατ’ οίκον)

  • Holter ρυθμού/πιέσεως (και κατ’ οίκον)

  • Δοκιμασία κοπώσεως

  • Ιατρική βεβαίωση

  • Συνταγογράφηση (και άυλη)

Πιο αναλυτικά:

1. Ιατρική βεβαίωση / Κάρτα υγείας αθλητή (Προαθλητικός έλεγχος) | 30

| (περιλαμβάνει κλινική εξέταση και ΗΚΓ)

Πρόκειται για μία εξέταση που συχνά ζητείται με αφορμή την εγγραφή στο σχολείο, το γυμναστήριο, το κολυμβητήριο, ή την συμμετοχή σε κάποιο αθλητικό σωματείο ή σε κάποιον αθλητικό αγώνα (π.χ. μαραθώνιο). Περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο (αλλά συνήθως αυτό είναι και αρκετό) λήψη ιστορικού, κλινική εξέταση, και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Δεν απαιτείται κάποια άλλη εξέταση εκτός κι αν από τα προηγούμενα προκύψουν συγκεκριμένες ενδείξεις για περαιτέρω έλεγχο (π.χ. triplex καρδιάς, δοκιμασία κοπώσεως ή κάτι άλλο ανάλογα με την περίπτωση). Για ενημέρωση, σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετικά πρόσφατη υπουργική απόφαση (8/8/2018, βλ. εδώ το πρωτότυπο κείμενο με τις προβλέψεις) ο προαθλητικός ιατρικός έλεγχος από Καρδιολόγο κάθε αθλούμενου/μέλους σωματείου που λειτουργεί υπό την αιγίδα κάποιας εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας είναι υποχρεωτικός και ετήσιος.

2. Triplex Καρδιάς | 60| (περιλαμβάνει κλινική εξέταση, ΗΚΓ, και triplex ανιούσης αορτής και αορτικού τόξου)

Ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Τσαρπαλής είναι εξειδικευμένος στα triplex καρδιάς (υπερήχους καρδιάς) στο Hammersmith Hospital. Το triplex καρδιάς δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και η εξέταση διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Χρησιμοποιείται υπερηχογράφος τελευταίας τεχνολογίας για ακόμη πιο αξιόπιστη μελέτη. Την έκθεση του triplex καρδιάς την λαμβάνετε άμεσα, τόσο εγγράφως όσο και ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το triplex καρδιάς διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα του ιατρείου. Τέλος, για ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν, υπάρχει η δυνατότητα για διενέργεια τρίπλεξ καρδιάς κατ’ οίκον (βλ. παρακάτω την αντίστοιχη ενότητα).

3. Triplex καρδιάς κατ’ οίκον | 150€ (περιλαμβάνει ΗΚΓ και κλινική εξέταση)

Για ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν προσφέρεται η δυνατότητα για διενέργεια υπερήχου καρδιάς (τρίπλεξ καρδιάς) στο σπίτι. Η εξέταση γίνεται με φορητό υπερηχογράφο τελευταίας γενιάς και τα αποτελέσματα είναι άμεσα διαθέσιμα. Ο φορητός υπερηχογράφος δίνει την δυνατότητα πλήρους και λεπτομερούς εξέτασης χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα από την εξέταση στο ιατρείο. Η όλη εξέταση καταγράφεται και αρχειοθετείται ψηφιακά. Ο καρδιολόγος Κωνσταντίνος Τσαρπαλής είναι εξειδικευμένος στα triplex καρδιάς (υπερήχους καρδιάς) στο Hammersmith Hospital του Λονδίνου. Το κόστος εξαρτάται από την απόσταση της περιοχής από το ιατρείο, από την ευελιξία που υπάρχει στον προγραμματισμό της εξέτασης (επείγουσα έναντι προγραμματισμένης εξέτασης), κ.ά.

4. Holter ρυθμού (Holter καρδιάς) | 60 | Δυνατότητα και για κατ’ οίκον τοποθέτηση

Το Holter ρυθμού αποτελεί την εξέταση εκλογής για μελέτη κολπικής μαρμαρυγής, ταχυκαρδιών/βραδυκαρδιών, αρρυθμιών, κ.ά. Το Holter ρυθμού που χρησιμοποιείται είναι από τα μικρότερα και πιο εύχρηστα που κυκλοφορούν, επιτρέποντας έτσι στον εξεταζόμενο να ακολουθήσει το φυσιολογικό πρόγραμμα της ημέρας του. Καλό είναι να φορά κανείς άνετα και σχετικά φαρδιά ρούχα για την περίοδο που θα φέρει το Holter ρυθμού. Χρησιμοποιείται Holter ρυθμού τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει καταγραφή με λιγότερα παράσιτα για πιο αξιόπιστα αποτελέσματα. Το Holter ρυθμού μπορεί να τοποθετηθεί και κατ’ οίκον σε ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν (το κόστος εξαρτάται από την απόσταση της περιοχής). Η έκθεση παραδίδεται τόσο εγγράφως όσο και ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Holter ρυθμού διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα του ιατρείου.

5. Δοκιμασία κοπώσεως | 60€ 

Η δοκιμασία κοπώσεως (γνωστή ως τεστ κόπωσης) είναι μία πολύ χρήσιμη δυναμική και λειτουργική εξέταση που χρησιμοποιείται συνήθως για την διερεύνηση συμπτωμάτων ύποπτων για ισχαιμία του μυοκαρδίου (πόνος, βάρος, δύσπνοια, κ.ά.), για αρρυθμίες (“φτερούγισμα” ή “χαμένοι χτύποι”) στην άσκηση, ή για άλλα άτυπα ενοχλήματα. Ο εξεταζόμενος περπατά πάνω σε έναν κυλιόμενο τάπητα με σχετικά μικρή ταχύτητα αλλά μεγάλη κλίση (μόνο σε προχωρημένο στάδιο θα χρειαστεί να τρέξει κανείς ήπια) προκειμένου να προσομοιάσουμε συνθήκες φυσικού stress και να παρακολουθήσουμε πώς αντιδρά ο οργανισμός. Μεταξύ άλλων ελέγχουμε αν και πότε αναπαράγονται τα συμπτώματα και παρακολουθούμε αρκετές χρήσιμες παραμέτρους όπως το ΗΚΓ, την αρτηριακή πίεση, καθώς και την συνολική συμπτωματική κατάσταση του ασθενούς. Η διάρκεια της εξέτασης εξαρτάται από την ηλικία και την φυσική αντοχή του εξεταζόμενου, αλλά για τους περισσότερους η διάρκεια άσκησης πάνω στον τάπητα είναι περίπου 7-12mins και συνολικά η εξέταση παίρνει περίπου μισή ώρα. Ο εξεταζόμενος είναι καλό να έρθει με αθλητικά παπούτσια και ρούχα και να είναι έτοιμος για άσκηση (βλ. ενδεικτικά αποφυγή μεγάλου δείπνου πριν την εξέταση). Στους άνδρες με αρκετές τρίχες στο στήθος θα χρειαστεί να ξυρίσουμε τοπικά κάποια σημεία για να έχουμε το καλύτερο δυνατό σήμα καρδιογραφήματος. Στις γυναίκες, για μεγαλύτερη άνεση και διακριτικότητα, ένα μικρό μπουστάκι ή ένα άνετο σουτιέν μπορεί να παραμείνει στην θέση του και τα καλώδια του ΗΚΓ να μπουν από πάνω χωρίς κανένα πρόβλημα. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την δοκιμασία κοπώσεως διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα του ιατρείου.

6. Πλήρης καρδιολογικός έλεγχος | 60-120

(Η τιμή εξαρτάται από το τι εξετάσεις θα χρειαστεί να γίνουν. Ενδεικτικά: έλεγχος με κλινική εξέταση, ΗΚΓ, triplex καρδιάς, και παραπεμπτικά για εξετάσεις: 60€, έλεγχος με επιπλέον δοκιμασία κοπώσεως 120€)

Πλήρης προληπτικός/ετήσιος ή συμπτωματικός Καρδιολογικός έλεγχος: Περιλαμβάνει Triplex καρδιάς, ηλεκτροκαρδιογράφημα, κλινική εξέταση, συνταγογράφηση ηλεκτρονική μέσω συστήματος ΕΟΠΥΥ για αιματολογικές εξέτασεις (ενδεικτικά χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, λοιπά λιπίδια, σάκχαρο, γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, κ.ά., αναλόγως και του συγκεκριμένου προφίλ κινδύνου του κάθε ατόμου), και δοκιμασία κοπώσεως (η οποία μπορεί να γίνει στο ιατρείο ή εναλλακτικά με παραπεμπτικό μέσω ΕΟΠΥΥ σε κάποιο συμβεβλημένο κέντρο σε 2ο χρόνο) εάν κριθεί απαραίτητο/χρήσιμο.

Ο Καρδιολόγος Κωστής Τσαρπαλής έχει μετεκπαιδευθεί στους υπερήχους και triplex καρδιάς (MSc Hammersmith Hospital, Imperial College, και εξειδίκευση στις νεότερες τεχνικές υπερήχων με σχετική άδεια από το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν εξετάσεων)  και έχει Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό Δίπλωμα (MSc, PhD: Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών) στο πεδίο της Προληπτικής Καρδιολογίας (δυσλιπιδαιμίες, οικογενής υπερχοληστερολαιμία, μεταβολικό σύνδρομο, σύνδρομο αντίστασης στην ινσουλίνη, προδιαβήτης) και στην ανάλυση και αξιολόγηση του εξατομικευμένου Καρδιαγγειακού κινδύνου (χρήση μοντέλων κινδύνου προσαρμοσμένων στον ελληνικό πληθυσμό και ειδικά σε αυτόν της Αττικής).

7. Holter πιέσεως | 60| Δυνατότητα και για κατ’ οίκον τοποθέτηση

Το Holter πίεσης αποτελεί την εξέταση εκλογής για την αρχική διάγνωση της αρτηριακής υπέρτασης, για την παρακολούθηση της ανταπόκρισης στην αγωγή ή της ανάγκης τροποποίησής της, αλλά και για την ανάδειξη ή τον αποκλεισμό άλλων καταστάσεων, όπως η “υπέρταση της λευκής μπλούζας” (white coat hypertension) ή η “κεκαλυμμένη” υπέρταση (masked hypertension). Το Holter πίεσης που χρησιμοποιείται είναι από τα μικρότερα και πιο εύχρηστα που κυκλοφορούν, επιτρέποντας έτσι στον εξεταζόμενο να ακολουθήσει το φυσιολογικό πρόγραμμα της ημέρας του. Καλό είναι να φορά κανείς άνετα και σχετικά φαρδιά ρούχα για την περίοδο που θα φέρει το Holter πίεσης. Χρησιμοποιείται Holter πίεσης τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει αξιόπιστη καταγραφή. Το Holter πίεσης μπορεί να τοποθετηθεί και κατ’ οίκον σε ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν (το κόστος εξαρτάται από την απόσταση της περιοχής). Η έκθεση παραδίδεται τόσο εγγράφως όσο και ηλεκτρονικά. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Holter πίεσης διαβάστε την αντίστοιχη σελίδα του ιατρείου.

8. Συνταγογράφηση / άυλη συνταγογράφηση / παραπεμπτικά εξετάσεων| 20

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση από έναν έως και έξι μήνες και έκδοση παραπεμπτικών για εργαστηριακές, απεικονιστικές, ή άλλες αναγκαίες (κατά περίπτωση) εξετάσεις. Δυνατότητα και για εξ αποστάσεως (άυλη) συνταγογράφηση με αποστολή των παραπεμπτικών στο κινητό ή/και το email. Για την άυλη συνταγογράφηση προϋπόθεση είναι η προηγούμενη εγγραφή και συγκατάθεση του ασθενούς μέσω του gov.gr. Για την άυλη συνταγογράφηση η πληρωμή μπορεί να γίνει και μέσω e-banking (και η απόδειξη να σταλεί ηλεκτρονικά) ώστε να εξασφαλιστεί η μη μετακίνηση του ασθενούς.

9. Εξ αποστάσεως συνάντηση | ενδεικτική τιμή 70

Δυνατότητα προγραμματισμένης διαδικτυακής συνάντησης μέσω όποιας πλατφόρμας διευκολύνει τον ασθενή. Εξετάσεις, απορίες, και θέματα προς συζήτηση μπορούν να αποστέλλονται νωρίτερα στο ιατρείο, για την καλύτερη προετοιμασία μας και για την πιο αποτελεσματική και στοχευμένη επικοινωνία όποτε αυτή προγραμματιστεί. Συνήθως μία εξ αποστάσεως συνάντηση προγραμματίζεται ως το πρώτο ραντεβού της ημέρας (κάπου μεταξύ 8 με 9πμ) για να αποφεύγονται καθυστερήσεις και άλλες δυσλειτουργίες κατά την επικοινωνία.  

Σημειώνεται ότι αυτή η υπηρεσία δεν είναι κατάλληλη για οξέα προβλήματα υγείας ή για μία πλήρη ιατρική εκτίμηση καθώς, όπως είναι προφανές, δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κλινική εξέταση. Πράγματι, η κλινική εξέταση είναι απαραίτητο μέρος μίας πλήρους και αξιόπιστης ιατρικής αξιολόγησης, και σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκατασταθεί (τουλάχιστον έως τώρα) από τις νέες τεχνολογίες. Δεν παύει όμως η εξ αποστάσεως συνάντηση να έχει τον ρόλο της (π.χ. αν κάποιος αδυνατεί να μετακινηθεί ή μένει μακρία από το ιατρείο, για μία δεύτερη γνώμη, για ανάλυση εξετάσεων, για μία στοχευμένη συζήτηση/ενημέρωση για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, κ.ά.).

Η τιμή καθορίζεται κατά περίπτωση καθώς κάθε τέτοια συνάντηση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά (ενδεικτικά πρώτη αξιολόγηση ή επανεκτίμηση, ανάγκη για άυλη συνταγογράφηση, φύση του προβλήματος, και χρόνος που θα χρειαστεί). Όπως και στην περίπτωση της άυλης συνταγογράφησης, έτσι και εδώ, η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω e-banking και η απόδειξη να σταλεί ηλεκτρονικά ώστε να εξασφαλιστεί η μη μετακίνηση του ασθενούς.

ή καλέστε στο 215 565 2519 | Δωρεάν πάρκινγκ

© Kostis Tsarpalis 2014-2022