Κωστής Τσαρπαλής > Διατροφή > Υγιεινή διατροφή, μία υπόθεση όλων μας: Το παράδειγμα της αρτηριακής υπέρτασης

Υγιεινή διατροφή, μία υπόθεση όλων μας: Το παράδειγμα της αρτηριακής υπέρτασης

potassium

Ακόμη δυσκολεύεστε να ρυθμίσετε την αρτηριακή σας πίεση; Δοκιμάστε να εντάξετε κάποιες από τις παρακάτω φυτικές επιλόγες, όλες πλούσιες σε κάλιο και χαμηλές σε νάτριο, στο διαιτολόγιό σας και είναι πιθανό τα πράγματα να γίνουν ευκολότερα. Το αποτέλεσμα; Μικρότερος κίνδυνος για εγκεφαλικό επεισόδιο και έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ακόμη όμως και για αυτούς που ελέγχουν καλά την αρτηριακή πίεση μέσω φαρμάκων, η υιοθέτηση επιλογών σαν αυτές του παρακάτω πίνακα μπορούν να επιτρέψουν την μείωση της δόσης ή ακόμη και την διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής, κάτι που συνεπάγεται μικρότερο κίνδυνο παρενεργειών αλλά και μικρότερο κόστος για τον ασθενή, την οικογένειά του, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι προφανές ότι το όφελος δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους ασθενείς, αλλά διαχέεται σε όλο το κοινωνικό σύνολο.
(δυστυχώς, το ίδιο επιχείρημα ισχύει και αντίστροφα…)

Ευχαριστούμε την VeganMama για τον πρωτότυπο πίνακα.

© Kostis Tsarpalis, February 2016

(ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο που συνόδευε αυτόν τον πίνακα στην αρχική ανάρτηση της veganmama στη σελίδα της στο facebook)


[for English, scroll down]

Μία vegan διατροφή με πλήρη τρόφιμα παρέχει πλούτο θρεπτικών συστατικών, περιλαμβανομένου του καλίου, που είναι σημαντικό για τον έλεγχο της υπέρτασης. Ιδού 15 επιλογές που η κάθε μία προσφέρει 10% ή περισσότερο της ημερησίας επαρκούς προσλήψεως.

Αν βρήκατε ενδιαφέρουσα την ανάρτηση, μην χάσετε τις επόμενες! Κάνετε like στη σελίδα της VeganMama, και ενεργοποιήστε τις ενημερώσεις.

————————–———-

A whole-foods vegan diet provides a host of nutrients, including potassium, a nutrient that is crucial for blood pressure control. Here is a list with 15 food choices that offer 10% or more of the daily Adequate Intake.

If you liked this post, do not miss future ones! Like the VeganMama page, and turn on notifications.

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button
Send this to a friend